A B1 blog képes rovataLenyűgöző fotók a rejtélyes Kagyló-barlangról

2017. június 05. - PilarT

margate_shell_grotto_5.jpg

Anglia egyik legrejtélyesebb építménye az 1835-ben felfedezett Kagyló-barlang, amelyet titokzatos kilétű építők közel 4,6 millió kagylóval díszítettek.

A legendás Shell Grotto, vagyis a Kagyló-barlang az angliai Margate város tengerpartján található. A szóbeszéd szerint a barlangot 1835-ben véletlenül fedezték fel, amikor a föld egyszer csak beszakadt, és elnyelte egy munkás ásóját. A hírre a város tanítója egy hosszú kötélen leengedte a lyukba saját fiát, aki egy gyönyörűen díszített barlangról mesélt, amelyet több ezer kagyló díszít.

Amikor a barlang száját kiszélesítették, földalatti termekre és folyóra bukkantak, amely mozaikszerűen volt kirakva 4,6 millió kagylóhéjjal. A barlang egy több, mint harminc méter hosszú kanyargós folyosóból áll. Középen pedig egy körtemplomszerű rész van kupolával és oltárkápolnával.

margate_shell_grotto_10.jpg

A díszítésben nem találtak semmi arra utaló feliratot, vagy ábrát, hogy ki, mikor és milyen céllal építette. A Kagyló-barlang

gyakorlatilag bármikor készülhetett az elmúlt 3000 évben.

A különböző elméletek szerint lehetett őskori csillagászati ​​naptár, a templomos lovagok műve, szabadkőművesek titkos találkahelye. Építhették a föniciaiak, pütagoreánusok, az ókori krétaiak, vagy akár egy mexikói (!) civilizáció is. A Kagyló-barlang rejtélyét azóta sem sikerült megoldani

margate_shell_grotto_7.jpg

margate_shell_grotto_20.jpg

margate_shell_grotto_1.jpg

margate_shell_grotto_11.jpg

margate_shell_grotto_13.jpg

margate_shell_grotto_14.jpg

margate_shell_grotto_15.jpg

margate_shell_grotto_16.jpg

margate_shell_grotto_17.jpg

margate_shell_grotto_18.jpg

margate_shell_grotto_19.jpg

margate_shell_grotto_2.jpg

margate_shell_grotto_3.jpg

margate_shell_grotto_6.jpg

margate_shell_grotto_8.jpg

margate_shell_grotto_9.jpg

Forrás: kuriositas.com, toochee.reblog.hu

A bejegyzés trackback címe:

http://b1foto.blog.hu/api/trackback/id/tr10012559533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Jakab.gipsz 2017.06.06. 00:20:04

Alaposan megtervezett munka!

Zionnépe 2017.06.06. 06:46:30

Nagyszerű, elképesztő és csodálatos! Viszont a kagylók számából és pontos elhelyezésükből én azt gondolom ez elég "nagy projekt" volt, és ha 1835-ben sem emlékszik senki még legendára sem, hogy itt minimum több 10, de rituális alapon akár százas nagyságrendben jártak ide emberek (néhány 10 emberért tui nem építenek ilyen alkotást szerintem), akkor bizony baromi régi lehet akár a kelták idejéig visszanyúlva.
Nem próbálták a kagylóhélyak átlagéletkorát és a falra ragasztó "habarcs" anyagát kormegharározni?

Lobo Marunga 2017.06.06. 07:30:12

Kizártnak tartom, hogy ne lehetne legalább hozzávetőlegesen belőni a korát. Olyan technológiák vannak már, hogy ha akarnának, tudnának mondani rá valamit. Megjegyzem, leeht, hogy már mondtak is, csak ez a forrás ragaszkodik a "titokhoz". Hogy nem tudják, ki csinálta? Na ettől még nem régi. Az utcánkban kiáll a földből a járda mellett egy bazi nagy vasdarab. Senki nem tudja, ki mikor tette oda, gazdája nincs, és mindenki arra vár, hogy végre valaki elvigye. Ugyanez vonatkozik egy másik utcában egy szemmel láthatóan funkció nélküli betonkockára. Egyik se tűnik réginek... :)

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2017.06.06. 07:41:31

Kupolát pl. a felsorolt civilizációk/csoportok jó nagy része nem tudott építeni...

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2017.06.06. 09:18:38

Szerintem a boltív ábrázolása hangsúlyozott zárókővel (pláne ha nem csak dekorról van szó, hanem valódi, épített boltívről) nem nagyon hagy teret a 3000 évnek, pláne valamilyen mexikói civilizációnak.

KovácsLajos19 2017.06.06. 09:25:00

Magánkézben van, a parasztnak elég, hogy jönnek turistak, fizetnek ajandékboltban, meg a kávézóban, aligha érdekli, hogy mikori az építmény. Inkább egy bolond, de kétségkívül kreatív angol műve ez a 18-19.századból. Némi ráfordítással kideríthető lenne de az pénzbe kerül és a misztikusság amúgy is jobban eladja. A mexico-i civilizáción jót röhögtem. Esetleg sumer-szíriuszi-ősmagyar kooprodukció nem lehet?