A B1 blog képes rovataVidámparkban készült divatfotók a Kádár-korszak szupermodelljeiről

2017. május 27. - PilarT

18692.jpg

Az alábbi hangulatos képeken a '60-70-80-as évek sztármanökenjei a körhintán és a ródlin pózolva mutatják be a kor legdivatosabb ruháit.

Tovább

10 röntgenkép, amire ránézni is fájdalmas

Nothing like getting a fork stuck in your foot. Great times!

Ha úgy érzi rossz napja van, jusson eszébe, hogy nem ön az egyik páciens, akiről az alábbi röntgenfelvételek készültek: szilánkosra tört kéz, S-alakú gerinc, feltorlódó fogak.

Néha a röntgenképek mutatják meg a legjobban, milyen borzasztó egy-egy baleset végeredménye, vagy egy testi rendellenesség.

Összerándulunk, ha csak ránézünk a képekre.

Tovább

Brazilok Acsán

A Brazilok az utóbbi idők egyik legsikeresebb magyar filmje.

A film története szerint az acsai focibajnokságon elindulnak a helyi cigányok is. Pedig az önkormányzat csapatának kellene nyernie, élén a polgármesterrel. Kaland, szerelem, verekedés és persze sok foci, egy igen kedélyes filmben. 

Amelyet a Pest megyei Acsán forgattak. A filmet a minap a stáb levetítette a helyieknek, akik közül sokan statisztáltak is a forgatáson. Persze a filmbéli "Acsa" egészen más, mint a valóságos, mégis érdekes volt figyelni, mit szólt a közönség, amikor az ismerős tájak, emberek, feltűntek a  vásznon.

brazilok_acsa_dsc_0106_1.JPG Rohonyi Gábor rendező, Bánki Gergely - Csaba atya, Schell Judit és a film főszereplője: Lakatos Erik

Tovább

Állatokkal egyesül ez a magyar lány a különleges fotóin

fb_image_59131f8b50b1b_700.jpg

A macskaszem, illetve halszem egészen új jelentést kap Borsi Flóra képein. A magyar fotós ugyanis szinte eggyé válik az állatokkal a saját maga által készített képeken, méghozzá úgy, hogy nemcsak a smink, de a kiegészítők és a két fej is tökéletesen illeszkedik.

Tovább

Lefejezett portrék - a viktoriánus kor morbid humora

A fej nélküli portrék készítése igen elterjedt volt a viktoriánus korban. Az elsőre horrorisztikusnak tűnő fotózási technika mögött azonban nem gyilkosságok álltak, hanem csak az akkori emberek morbid humora.

Tovább

Bevállalós szétvarrt hölgyek az elmúlt évszázadokból

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a tetoválásokat viszonylag új kulturális jelenségnek tekintsük, de valójában ez egyáltalán nem igaz. A legkorábbi ismert tetoválás az i.e. 4-5. évezredből származik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az alábbi archív fotókon látható hölgyek ne lettek volna bevállalósak. Abban a korban, amikor ők varratták szét magukat, a tetoválások még közel sem voltak annyira elfogadottak, mint manapság. 

Tovább

Ugyanaz a tekintet: 100 éves öregemberek és fiatalkori fotóik

Az idő múlásával számtalan dolog megváltozhat a külsőnkön: arcunk ráncos lesz, hajunk megőszül, még a személyiségünk is folyamatosan alakul. Egy valami marad csak ugyanolyan: a vonásaink és a tekintetünkből tükröződő egyéniségünk.

Tovább

Zseniális optikai trükköket vetettek be a kiskedvencek örökbefogadásáért

petadoption_feat.jpg

Sok potenciális gazdinak néha csak egy kis inspiráció kell ahhoz, hogy örökbe fogadjanak egy állatot. Amol Jadhav fotós és Pranav Bhide művészeti vezető zseniális kampányt hozott létre Mumbaiban, hogy népszerűsítsék a kiskedvencek örökbefogadását.

Tovább

Újabb bizarr fotózási szokás a viktoriánus korból: a rejtőzködő anya

47537c4a7b708f4f710eddb365759df6.jpg

Az alábbi archív fotókon nincs semmi különös első pillantásra. Aranyos gyerekek néznek vissza ránk a 19. századból. Ha azonban jobban megvizsgáljuk a képeket, mai szemmel nézve különösen bizarr dolgot fedezhetünk fel rajtuk: a fotókon ott rejtőznek az anyukák is.

Tovább

Milyen lenne, ha a macskák és emberek szerepet cserélnének

drfg.jpg

A macskák furcsa lények: kikéredzkednek, aztán nem mennek ki,  élvezik a simogatást, aztán minden átmenet nélkül megkarmolnak. Az ellentmondásos viselkedésüket már többnyire megszoktuk, ilyenek, így szeretjük őket. De mi lenne, ha a macskák és emberek szerepet cserélnének? Ők szórakoznának velünk a lézerfénnyel, mi pedig őrületbe kergetnénk őket a szeszességünkkel. Caitlin Mayor képregényei hihetetlenül viccesen mutatják be, milyenek lennénk, ha mi is felvennénk a macskák sokszor érthetetlen szokásait.

Tovább

15 bunkó üzenet cuki képeslapokon

Van az úgy néha, hogy szívesen megmondanánk valakinek, mit is gondolunk róla valójában. Félő azonban, hogy a kíméletlen őszinteségünkkel megbántjuk az illetőt. Nos e kendőzetlen gondolatainkon tompítanak ezek az ironikus képeslapok, amelyeken édi pingvinek és bájos nyuszik tolmácsolják az illetőnek, milyen rondának tartjuk, vagy mennyire lenézzük.

Te is ismersz olyat, akinek már most elküldenéd ezeket?

Ennyire utállak


17760103_1398784220160363_6146178789907595443_n.jpg

Tovább

18 virág, ami egész másnak álcázza magát

12370410-vaginae_terram_by_twitchkowitz-d47c2s7-1489736744-650-7c240cd824-1489752176.jpg

Mi nők, imádjuk a virágokat, pláne a különösen szépeket, az alábbi virágokért pedig egyszerűen rajongunk. Olyanok mintha nem is egy nővény részei lennének, hanem valami egészen más.

Madarak, emberkék, majmok, űrlények, balerinák és koponyák alakját is felveszik ezek a különleges szirmok.

Tovább

10 erotikus fotó erotikus fotózásáról

1661343_577936962295212_439401619_n.jpg

Az erotikus fotók múfaja már önmagában is izgalmas. Egy fotós számára azonban igazi kihívás, ha nem csak egy kívánatos testet, hanem vonzalmának másik tárgyát, a fényképezőt, illetve magát a fényképezést is fotózhatja. Az alábbiakban híres fotóművészek erotikus fotóit, önarcképeit szedtük össze, amely fotók témája - ars poeticaként - maga a fotózás is.

Tovább