A B1 blog képes rovataMeseszép fotókat készít elhagyatottan is gyönyörű franciaországi épületekről

2017. október 22. - PilarT

abandonedchapel-59da2ca1cf4cc_880.jpg

Franciaország legszebb elhagyatott épületeinek felkutatásával és fotózásával foglalkozott Roman Robroek fotós az elmúlt 5 évben. Nézze meg ön is, milyen csodálatos egységet alkot, ahogy a természet visszahódítja ezeket a fenséges épületeket.

Tovább

Ínycsiklandó 3D-s kávék, amik egyszerűen túl aranyosak ahhoz, hogy megigyuk

the-incredible-3d-art-in-coffee-foam-by-daphne-tan-59e3fcaa0aff5_700.jpg

Ha ön is az a típus, aki képtelen felébredni reggeli kávé nélkül, akkor ne ezekkel a lattékkal kezdje a napot. A 17 éves szingapúri Daphne Tan, ismertebb nevén Periperipeng kávéi ugyanis olyan cukik, hogy az embernek nincs szíve meginni.

Tovább

Kővé vált bocik és bikák országszerte mosolyt csalnak az arcunkra

bp.jpg

Emlékeznek még arra, mikor nagyjából tíz évvel ezelőtt színes tehenek lepték el az országot? Na most nem róluk lesz szó, hanem azokról a bronz, kő és fa alkotásokról, amik a különleges műanyagtehenekkel ellentétben kiállták az idő próbáját. Összegyűjtöttük továbbá az ország legkülönlegesebb bikás alkotásait is. Sanszos, hogy ön is elsétál mellettük nap mint nap.

Tovább

13 önjelölt szakács, akit nem szabadna beengedni a konyhába

dfv.jpg

Szénné égett pizza, felrobbant fazék, lángra kapott tészta és olvadt műanyag. Ha ön sem a sütés nagymestere, vagy szeret lepihenni főzés közben, akkor valószínűleg várta már hasonló látvány a konyhában. Összegyűjtöttük a legnagyobb bakikat, amit sütés-főzés közben elkövettek.

Tovább

Ezek után kinek kell cica vagy kutyus? Megtaláltuk a világ legcukibb háziállatát

cute-baby-highland-cattle-calves-fb20_700-png.jpg

A legtöbben elolvadunk a kis szőrgombóc cicáktól és kutyusoktól. Van azonban egy olyan háziállat, ami még rajtuk is túltesz cukiságban. A skót felföldi szarvasmarha boci korában annyira aranyos, hogy komolyan elgondolkoztam, veszek egyet kiskedvencnek.

Tovább

10 előtte-utána fotó arról, milyen színpompássá varázsolja az ősz a természetet

same-place-different-season-before-after-fb_700.jpg

A csípős levegő, a sálak és a finom őszi gyümölcsök mellett az ősz legfontosabb jelei a levelek színének megváltozása. Az alábbi képpárokon ön is megnézheti, hogy a nyár üde zöldje milyen gyönyörűen borul aranyba és bíborba az esős évszak beköszöntével.

Tovább

A fotós, aki tűzzel, vízzel, földdel és széllel öltözteti modelljeit

Csupán a négy őselem fedi a modellek testét Asida Turava dinamikus akt fotóin. Káprázatos, ahogy a tűz, a víz, föld és levegő körülöleli a testeket. A fotós néhány werk-képen ráadásul bepillantást enged a kulisszák (vagyis a fényképező) mögé is. 

11a2913-598ae18963a26_880.jpg

Tovább

Így látnak a színvak és színtévesztő emberek

gfb_1.bmp

Ha valakinek normális a látása, akkor az összes színt érzékeli. A színvakok és színtévesztők azonban nem tudnak különbséget tenni olyan színek között, amelyeket az egészséges emberek eltérőként érzékelnek. Az alábbiakban megnézheti, hogyan látják szivárványszínű világunkat a színtévesztők.

Legalul pedig egy megható videót is bemutatunk arról, milyen élmény egy színtévesztő számára, amikor egy speciális szemüveg segítségével először lát színeket. 

Tovább

Civil gyíkemberek, Nemzetember és persze Habony is felbukkant az idei Arcon

img_1887.JPG

 

Orbánék az utóbbi években egyre durvább propagandával lépnek fel a civilszervezetek ellen. Főként ezt a nevetséges ellenséggyártást figurázzák ki az idei ARC plakátkiállítás legjobb alkotásai.

Az Ötvenhatosok terén, 17. alkalommal megrendezett, Vigyázat, civilek! címet kapó kiállításon találkozhattunk civil gyíkemberekkel, sorosbérencekkel és bűnöző civilekkel. A felkínált főtémán kívül idén is bármilyen szabadon választott ötlettel lehetett pályázni, így Orbán stadionjai, a vizes vb költségvetése, a szar magyar oktatáspolitika és a lakáshelyzet is kapta az ívet. Abban pedig már most biztosak vagyunk, hogy a Nemzetember kalandjai hashtaggé fog válni.

Íme a plakátkiállítás legjobb alkotásai:

Tovább

Így néznének ki a Trónok Harca szereplői, ha Tim Burton rajzolta volna őket

game-of-thrones-tim-burton-style-tarusov-1-59a94658aed05_700.jpg

A Trónok harca hetedik évada után most két évig kell várnunk, hogy újra a képernyőn láthassuk kedvenc szereplőinket. Mivel üsse el addig az idejét egy rajongó? Például nézegessen Trónok harca ihletésű fan artokat!

Tovább

Brutális gyilkosságsorozatok elől menekülnek - döbbenetes képek

Az Ördög feltűnt Mianmarban II. - Mándli Iván összefoglalója

Újabb rémisztő képek a menekültek elleni brutalitásról

FELKAVARÓ TARTALOM! 

GONDOLJA MEG, HOGY TOVÁBB NÉZI-E

DRÁMAI KÉPEK A MIANMARI TÖMEGGYILKOSSÁGOKRÓL.

LEFEJEZETT EMBEREK

TÖMEGES KIVÉGZÉSEK

Egy millió muszlim rohingja és cca. 55 millió buddhista él ma Mianmarban. A muszlimok 1748-nál tudják indítani a “ki kezdte” vitát.

 

4_5.jpg

Ma itt tartunk:Akkor a hódító Burma elfoglalta az addig Arakan nevű területet, ahol a rohingják már jelen voltak. Az 1948-ban függetlenné vált brit gyarmat, kimondta az önálló Burma megalakulását, a rohingja kisebbséget nem hívták meg a tárgyalásokra. De nem ám, ti. ők önálló muszlim államot szerettek volna alapítani egy évvel korábban, csak ehhez pechjükre nem tudták megnyerni a frissen megalakult Pakisztán vezetését. Ez az ő eredendő bűnük a burmai többség szemében. Az, hogy kihagyták őket a szabad Burma megalakításából generálta, hogy a rohingják szent háborút indítottak a többséggel szemben, a függetlenségük kivívására, avagy létezésük elismeréséért, mely konfliktus az ‘50-es évek közepéig ki is tartott.

Tovább

Nevetni fog, ha meglátja, mit firkáltak a tankönyvbe ezek az unatkozó diákok

funny-textbook-drawings-fb23_700-png.jpg

Mindannyiunknak ismerős a szituáció gimnáziumból: ültünk a padban, és arra vártunk, hogy véget érjen a végtelennek tűnő tanóra. Valószínűleg az alábbi firkák készítői is így érezhették magukat, miközben a toll önálló életre kelt a kezünkben. Íme 14 tankönyvfirkáló-vandál remekműve, ami megmutatja, milyen kreatívak az unatkozó diákok. 

Tovább