B1 fotó

2017.ápr.26.
Írta: PilarT Szólj hozzá!

Zseniális optikai trükköket vetettek be a kiskedvencek örökbefogadásáért

petadoption_feat.jpg

Sok potenciális gazdinak néha csak egy kis inspiráció kell ahhoz, hogy örökbe fogadjanak egy állatot. Amol Jadhav fotós és Pranav Bhide művészeti vezető zseniális kampányt hozott létre Mumbaiban, hogy népszerűsítsék a kiskedvencek örökbefogadását.

Tovább

Újabb bizarr fotózási szokás a viktoriánus korból: a rejtőzködő anya

47537c4a7b708f4f710eddb365759df6.jpg

Az alábbi archív fotókon nincs semmi különös első pillantásra. Aranyos gyerekek néznek vissza ránk a 19. századból. Ha azonban jobban megvizsgáljuk a képeket, mai szemmel nézve különösen bizarr dolgot fedezhetünk fel rajtuk: a fotókon ott rejtőznek az anyukák is.

Tovább

Milyen lenne, ha a macskák és emberek szerepet cserélnének

drfg.jpg

A macskák furcsa lények: kikéredzkednek, aztán nem mennek ki,  élvezik a simogatást, aztán minden átmenet nélkül megkarmolnak. Az ellentmondásos viselkedésüket már többnyire megszoktuk, ilyenek, így szeretjük őket. De mi lenne, ha a macskák és emberek szerepet cserélnének? Ők szórakoznának velünk a lézerfénnyel, mi pedig őrületbe kergetnénk őket a szeszességünkkel. Caitlin Mayor képregényei hihetetlenül viccesen mutatják be, milyenek lennénk, ha mi is felvennénk a macskák sokszor érthetetlen szokásait.

Tovább

15 bunkó üzenet cuki képeslapokon

Van az úgy néha, hogy szívesen megmondanánk valakinek, mit is gondolunk róla valójában. Félő azonban, hogy a kíméletlen őszinteségünkkel megbántjuk az illetőt. Nos e kendőzetlen gondolatainkon tompítanak ezek az ironikus képeslapok, amelyeken édi pingvinek és bájos nyuszik tolmácsolják az illetőnek, milyen rondának tartjuk, vagy mennyire lenézzük.

Te is ismersz olyat, akinek már most elküldenéd ezeket?

Ennyire utállak


17760103_1398784220160363_6146178789907595443_n.jpg

Tovább

10 erotikus fotó erotikus fotózásáról

1661343_577936962295212_439401619_n.jpg

Az erotikus fotók múfaja már önmagában is izgalmas. Egy fotós számára azonban igazi kihívás, ha nem csak egy kívánatos testet, hanem vonzalmának másik tárgyát, a fényképezőt, illetve magát a fényképezést is fotózhatja. Az alábbiakban híres fotóművészek erotikus fotóit, önarcképeit szedtük össze, amely fotók témája - ars poeticaként - maga a fotózás is.

Tovább

Pikáns ABC meztelen testekből

az.jpg

Gyerekkoromban anyukám sokszor olvasott fel nekem a Zengő ABC-ből, ahol a színes, gazdagon illusztrált képek segítségével ismerkedtem a betűkkel. Nos az alábbi képek, biztos, hogy nem gyerekeknek valók, sőt igencsak megbotránkoztatnák a szülőket, ha bekerülnének az olvasókönyvekbe. Ezeket pikáns betűket ugyanis A-tól Z-ig meztelen testek alkotják.

Tovább

Egy Photoshop-mester megmutatta, mennyi mindenből áll össze a tökéletes kép

amazing-what-this-artist-does-with-photoshop-58b6d671cf97f_880.jpg

Ön is irigykedett már a magazinok és reklámok mesebeli fotóira, ahol a gyönyörű alakokat varázslatosan szép környezet vesz körül? Az alábbi képpárok lerántják a leplet ezekről a tökéletes képekről.

Az ukrán Photoshop-mester, Viktoria Solidarnyh megmutatja, milyen sok fotó (és persze Photoshop-tehetség) kell ahhoz, hogy a megfelelő részletekből összeálljon a tökéletes kép.  

Tovább
Címkék: photoshop, werk

Hogy fogsz kinézni öregen ezekkel a tetoválásokkal? Hát így

tattooed-elderly-people-14_605.jpg

A tetoválások ellenzői közül sokan hozzák fel kifogásként azt, hogy öregkorban a szép minták csúnyán mutatnak majd a megereszkedett bőrön. Ráadásul "nem illik" egy idős emberhez, ha mindenféle színes virágok és jelképek borítják be a testét. 

"Hogy fogsz kinézni öregen ezekkel a tetoválásokkal?" - hangzik el újra meg újra az ominózus kérdés. Nos, a válasz itt van rá. Az alábbi fényképeken öregemberek bizonyítják be, hogy a tetoválás idős korban is menő.

Tovább

Ilyen lenne, ha testi hibáinkat mások is akkorának látnák, mint mi

juxtapoz_isik01.jpg

Minden embernek vannak olyan testrészei, amit kevésbé szeret magán. Akad, aki a bőrével elégedetlen, mások a hasukat, vagy éppen a lábukat tartják előnytelennek. Ezek a hibák általában csak számunkra zavarók, de mi lenne, ha a problémás részeket mások is akkorának látnák, mint mi?

Tovább

Peru sokszínűsége egy magyar világutazó szemszögéből

p1070139.jpg"Hogy milyen volt az utazás? Feledhetetlen. Elmennék újra? Mostanában biztos nem" - foglalja össze perui útját Belidzs, aki hangulatos bejegyzéseken és még hangulatosabb fényképeken keresztül osztja meg élményeit.

Nézzék meg a magyar világutazó képein a sokszínű Peru leghangulatosabb vidékeit Machu Picchutól, a lámákon és a dzsungelen át, Limáig.

Tovább

Arany Medve díjátadó Berlinben - ahogy mi láttuk

Fényes győzelem született a hétvégén a világ egyik legrangosabb filmszemléjén, a Berlinalen. Egy magyar film, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása hozta el a fődíjat, az Arany Medvét.(és ráadásként még pár kisebb díjat, így a kritikusok díját is.) Egyrészt efféle magyar filmmel 42 év óta nem történt. Másrészt ugyanez a produceri csapat  öt évvel ezelőtt már elnyerte itt a zsűri fődiját, az Ezüst Medvét, Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotásával. A Berlinalek lassan hetven éves történetében nem nagyon volt még példa ilyen sikersorozatra.

A b1foto.blog tudósítójának helyszíni képei :-)

16805016_1405390786201120_672829747_o.jpg

Mécs Mónika producer, Mesterházy Ernő producer, Enyedi Ildikó rendező, Muhi András producer a díjátadón

Tovább

Ön is szeretne cuki szerelmes fotókat, de nincs kivel? Itt a megoldás!

how-to-take-photos-on-valentines-day-fb_700-png.jpg

Egy romantikus fotózás igazán szórakoztató program lehet , ha van barátja vagy barátnője. Ugyanakkor lehet  igazi kihívás is ha nincs barátja vagy barátnője. Aggodalomra azonban semmi ok, több fotós trükk is kínálkozik arra, hogy elhitesse környezetével: boldog párkapcsolatban él.

Tovább

Szüts 2017 a Kiscelli Múzeumban - csak megbízható ínyenceknek

 

Az egyik legkítűnőbb magyar festőművésznek, Szüts Miklósnak nyílt pénteken kiállítása a Kiscelli Múzeum templomterében. Negyvenegynéhány hatalmas akvarell lebeg  a sejtelmes fényben - új értelmezést adva a képeknek.

Igen különleges kiállítótér, igen különleges képek - persze csak azoknak, akik szeretik a jót.

 

p1600852.JPG

Tovább