A B1 blog képes rovataTunézia, nemrégiben még a béke földje volt

2015. június 27. - Tardosj

Tunéziát rövid időn belül másodszorra érte véres merénylet. Arra az országra csaptak le a terroristák, amely közismerten a "béke iparágából", a turizmusból próbál megélni. Eddig nem is ment ez rosszul. A végtelen homokos tengerpartokat, a simogató napsütést, a kellemes szállodákat magyarok tízezrei is élvezhették az elmúlt években.

Tavasszal a tuniszi Bardo múzeumnál, most a közkedvelt tengerpari szállodasornál, Sousse-nál csaptak le. Nyaralókat gyilkoltak - hidegvérrel - a kalasnyikovokkal felfegyverzett támadók.

tunezia_img_1580.jpg

tunezia_img_1583.jpg

tunezia_img_1639.jpg

 

tunezia_img_1815.jpg

tunezia_img_1816.jpg

tunezia_img_1774.jpg

tunezia_img_1817.jpg

tunezia_img_1820.jpg

Tunézia az első volt az "arab tavasz" sorában, s eddig úgy tűnt, ez az az ország, amelyik viszonylag szerencsésen indulhat el egy demokratikusabb világba. Mindez természetesen nem tetszik a fanatikus iszlám hívőknek.

Tunéziában százezerek élnek a turizmusból. Éltek. Az ország gazdaságának egyik pillérét jelentette ez. de a "minél rosszabb, annál jobb" elvét vallóknak természetesen ez semmit sem jelent. Ahogy három tucat ártatlan ember élete sem. 

Pedig Tunézia kedves és érdekes hely. 

tunezia_img_1823.jpg

Több is annál, mint amennyi a hétköznapokon a strandokról látszik.

Dési János fotói még itt is

A bejegyzés trackback címe:

https://b1foto.blog.hu/api/trackback/id/tr947577662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.27. 12:58:11

Nagyon rossz a helyesírása annak, aki ezt a posztot írta. Nem sok érzéke van hozzá, hogy hova kell vessző és hova nem, mert mind a kettőt elrontja.

Dési mint fotós...persze ma már mindenki fotós. Ő egy bukott őskomcsi lapnak az egyik utolsó múmiája, fura, hogy majd pont ő fog fotósként pózolni. A népszava a tanácsköztársaság szócsöve volt, és utána száz éven át keményen tartotta ugyanazt az irányt. Komolyan, mit akartok ti még itt? 2015 van, hello.

Nicktolvaj 2015.06.27. 13:19:55

"Nagyon rossz a helyesírása annak, aki ezt a posztot írta. Nem sok érzéke van hozzá, hogy hova kell vessző és hova nem, mert mind a kettőt elrontja."

Üres a pártkassza, Tóbiásék már csak ezt a minőséget tudják megfizetni.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.27. 15:33:26

Miután a nyugat felforgatta őket már nem békés ország.

Etniez 2015.06.27. 15:46:03

Muszlim országok általában nem békés országok. Soha nem mennék nyaralni egyik helyre sem, minden évben sok merénylet történik a Földközi-tenger muszlim részén...

NE MENJETEK ODA.

Tudományos libsizmus 2015.06.27. 16:55:29

A .css is valami katasztrófa. Ennyire nincs már pénze a ballibnek?

empoftla 2015.06.27. 20:38:04

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Igen ott ahol puritán megmaradna a muszlim vallás és kultúra ott barátsággal és szeretettel fogadnának minden idegent (hacsak nem rajzoltak véletlenül Mohammed karikatúrát, akkor viszont a békés iszlamisták mennének oda ahol ez történt rendet rakni, ahogy azt kell). Ahogy a korán is természetesen békére bíztat (csak a hitetleneket kell legyilkolni).

2015.06.27. 21:26:50

@empoftla: kártékony, buta állat vagy, ráadásul írástudatlan is. Eltekintve attól, hogy neked is nagyon szar a helyesírásod: én ugyan nem vagyok muszlim, de sok muzulmán országban jártam, és azt még én is tudom, hogy nem akarnak senkit legyilkolni, sőt az erőszakkal muzulmánná konvertáltak nem számítanak, úgy nem lehet felvenni a vallást. A Koránban egész biztos nincs olyan rész, ami a hitetlenek legyilkolására biztat, te ostoba majom, de ha mégis, nyugodtan citáld a szöveghelyet.

A személyes tapasztalatom az, hogy a nem EU-menekült, otthon maradó, egyszerű muzulmán emberek legnagyobb része végtelenül békés, jóindulatú ember, és idegenekkel is megosztja, amije van, bármilyen kevés is az. Az az elfajzott, mocskos, agresszív, ősemberszerű csürhe, aki itt menekültködik, nem az igazi iszlámot képviseli. Nem lenne baj, ha szembetalálkoznának a fajtáddal is, irtsátok ki egymást.