A B1 blog képes rovataAmikor a rasszizmus a szerelembe is beférkőzik

2015. november 18. - Ninon

Mi a szerelem? Erős érzelmi kötődés egy másik személyhez, amely által dopamin szabadul fel a szervezetben... Ez így elég száraz, tankönyvinek hangzó magyarázat. Aki volt már valaha szerelmes, az tudja, hogy a képlet nem ennyire egyszerűen leírható. Ez egy olyan megmagyarázhatatlan valami, amit sokszor mi magunk se tudunk megfogni. Egyszerűen van és kész. Nem tudunk ellene tenni, és nem is igazán akarunk.

Éppen ezért állok értetlenül a következőkben bemutatott képek előtt. Nem, nem a fotókkal magukkal van problémám. Hanem az elvvel, amely miatt a fotósnő, Donna Pinckley ilyen formában közölte őket. Fényképein ugyanis különböző rasszokból összetevődő párokat örökített meg. Ez eddig nem is olyan nagy szám, ugye?

Most viszont ezeket a fotókat úgy nézhetitek meg, hogy a fényképész mindegyik alá odaírt egy-egy gyűlölködő kommentet, amelyet az évek során fűztek hozzá képeihez.

nevtelen_24.jpg

"Vannak ám még fekete lányok"

Valaki magyarázza el nekem: hogy jön ahhoz bárki is, hogy ítélkezzen afelett, hogy ki kit választ magának párjául?  Ha nekem bárki is azt mondaná, hogy neki nem tetszik, hogy az én páromnak más színű a bőre, a haja, más az anyanyelve, szokásai stb., én azt úgy képelném fel, hogy csak csattanna. Rettenetes, hogy ebben a világban néhányan annyira okosnak érzik magukat, hogy azt gondolják, még ahhoz is joguk van, hogy megmondják, ki kibe szerethet bele, ki kivel élhet együtt, ki kivel lehet boldog. Ezek a legostobább emberek.

fgxgdf.jpg

"Miért vagy vele?" (Mármint a férfi a nővel)

jhbydfd.jpg

"A fehérek elvették mindenünket, beleértve a nőinket is."

jkhhgf.jpg

"Csak a zöld kártya miatt van veled."

gjhgfd.jpg

"Nem randiznál valakivel a saját fajtádból?"

kijhgfdsa.jpg

"Mi a baj az amerikai nőkkel? Te nem szereted az amerikai nőket?"

gufgzjhg.jpg

"Más férfinak nem fogsz már kelleni."nb_me_-.jpg

"Ó, szereted a csokit?"

hjvgjhgfd.jpg

"Miért van ezzel a nővel? Annyi gyönyörű fekete nőből választhatna!"

nevtelen_25.jpg

"Undorítóak."

jhbkm.jpg

"Nem szereti a fekete nőket?"

txfhbfxvdc.jpg

"Soha nem tudod neki megadni azt, amit egy egy fehér férfi tudna."

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem elkeserítő volt ezeket a hozzászólásokat látnom. Még ha nem is hazánkban készült fotók és vélemények, de ez akkor is sok mindent tükröz társadalmunk jelenlegi helyzetéről. Arról. hogy a gyűlölködés, a rasszizmus a magánéletet sem kíméli.

Kommentben várom a véleményeteket, esetleges élményeiteket a témával kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1foto.blog.hu/api/trackback/id/tr868089014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kázmér kacsa 2015.11.19. 18:20:30

Nyald ki a seggemet ninon. Azt hiszed, hogy csak a fefrek rasszisták? A kiválasztott és a cigány jobban az.

Ninon 2015.11.19. 19:09:34

@Kázmér kacsa: ezt kihagynám, Kázmér kacsa. De ha elolvastad (és fel is fogtad) volna a képek alatti szövegeket, tudnád, hogy nem csak fehérek kommentjei ezek.

Vipera01 2015.11.20. 02:05:31

Gyűlölködéstől mentesen: a rasszok közötti párkapcsolat nem jó. Más a habitus, a génállomány, sok esetben a kultúra... nem gyűlölök más etnikumokat, de nem támogatnom az egymás közötti keveredést sem.

Thorwald 2015.11.20. 08:34:28

Teljesen igaz a kulturak kozotti parkapcsolatrol amit Vipera irt...
Amugy meg ne legyunk alszentek. A kover no vekony pasi, vekony no csunya ficko, oreg-fiatal stb parosokat nem ugyanolyan furan nezzuk?
Igen sajnos en is szoktam. Az ugyanolyan fassag mint a fentiek.

Stefi Schneider 2015.11.20. 10:59:15

A különbözőségek minden párban megvannak, meg a saját utcádban lako magyar csajod / pasid is "észak fok, titok, idegenseg". Tapasztalatom szerint a kulturális különbségek egy kapcsolatban a legkönnyebben athidalhatoak. Az olyan dolgok mint a bőrszín meg tényleg csak azokat zavarja akik olyan közegben élnek ahol ez nem fordul elő. Kábé annyi értelme van mint a hajszinhez valami különleges jelentőséget kapcsolni.

Amúgy ha magyarok vagytok akkor jo eséllyel a felmenőitek össze-vissza keveredtek mindenféle létező néppel a Kárpát medence kornyeken meg még korábban is. Szóval ti magatok is valószínűleg egy ilyen vegyes kapcsolat gyümölcsei vagytok, ha a felmenőitek is hasonlóan korlátoltan álltak volna a dolgokhoz, valószínűleg nem is léteznének hogy elmondhassatok mennyire elítélitek a vegyes kapcsolatokat.

Terézágyú 2015.11.20. 13:08:42

@Kázmér kacsa:
"Azt hiszed, hogy csak a fefrek rasszisták? A kiválasztott és a cigány jobban az. "

Van egy rossz hírem. A zsidók és a cigányok is fehér emberek. (merthogy se nem négerek, se nem ázsiaiak....)

badlucktotem 2015.11.20. 13:18:14

@Vipera01: szerencsére nincs is szükségük a támogatásodra.

lényeglátó 2015.11.20. 14:10:09

Az ösztön kísértése erős! A kúltúrák távolsága ellentétek forrása lehet!

vbn 2017.10.08. 08:44:15

Szerintem a fotókon látható párok nagy ívben lesz@rják ezeket a véleményeket. És jól teszik!!! Mert ez a dolog csak kettőjükre tartozik!

Ha mindenkinek úgy kellene párt választania, hogy az a környezetükben mindenkinek szimpatikus legyen, akkor már régen kihalt volna az emberiség...

levi009 2018.04.24. 19:37:13

Melyik kutya az értékesebb? A korcs, vagy a fajtatiszta? Vagy innentől keverjük össze az összes fajkutyát egy nagy korccsá? Csak egy kiválasztott fajta maradjon fajtatiszta?
(Tetszik valakinek a spániel-dobermann keverék? Láttam egy ilyet és bizton állítom, hogy csúnyán elbánt szegénnyel a genetikai turmix.)