A B1 blog képes rovata



13 önjelölt szakács, akit nem szabadna beengedni a konyhába

2017. október 08. - PilarT

dfv.jpg

Szénné égett pizza, felrobbant fazék, lángra kapott tészta és olvadt műanyag. Ha ön sem a sütés nagymestere, vagy szeret lepihenni főzés közben, akkor valószínűleg várta már hasonló látvány a konyhában. Összegyűjtöttük a legnagyobb bakikat, amit sütés-főzés közben elkövettek.

Aki félreértette a vízforraló működési elvét

22089222_1718533014825832_4018061422513217664_n.jpg

Így jár, aki elalszik sütés közben

22089283_1718532704825863_6480315273478981083_n.jpg

Neki elfelejtettek szólni, hogy a lábas ALÁ kell begyújtani

22089836_1718532784825855_1602105371055961793_n.jpg

Részegen hazaesve: még csinálok egy mirelit pizzát, addig pihentetem a szemem

22141206_1718532644825869_2963349187557428015_n.jpg

Nem, nem volt hőálló

22154188_1718532678159199_2071119382901227482_n.jpg

Valaki kér egy kis borsot megtojásozva?

22154426_1718533071492493_3496218874980308180_n.jpg

Hát, igen

22154675_1718532754825858_3008814111023161308_n.jpg

Armageddon a konyhában

22195262_1718532864825847_1557177783084736145_n.jpg

Bizony, a műanyag olvad

22195383_1718532611492539_6276808202708926563_n.jpg

Ő pedig örökre megjegyezte, hogy bizony a rizs minimum a duplájára dagad főzés közben

22195730_1718532918159175_3402150922754363722_n.jpg

Amikor a férje meg akarja lepni egy vacsorával

22196435_1718532818159185_3336103497195785986_n.jpg

Klasszikus fail újdonsült pizzasütőknél

22221792_1718532981492502_2890551160125596002_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1foto.blog.hu/api/trackback/id/tr7712926697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alternatív 2017.10.08. 20:44:59

Azért az a kukta, aminek a teteje átvitte a szagelszívót és beleállt a plafonba, az alja meg áttörte a főzőlapot lefelé, az durva. Pedig lehet, hogy csak a szelep dugult el...

A rizstornyot meg ki kéne próbálni .:)

irdesmond 2017.10.08. 21:42:28

A kuktát be kellene tiltani

Willkommenskultur 2017.10.08. 22:03:56

mindig ez van amikor az afrikaiak megpróbálnak a civilizációban túlélni

SaiyaGin · http://saiyagin.wordpress.com/ 2017.10.08. 22:20:14

A mindenit! Ilyeneket még én se csináltam, pedig nem vagyok egy mesterszakács.

erkölcsi hulla 2017.10.08. 22:28:27

Az a kukta azért valami.
Plusz ki fényképezi először az égő spagettit, ahelyett hogy eloltaná.

morph on deer 2017.10.08. 23:25:53

Csaxólok, hogy a “szabad” nem ige, hanem névszó, jelen esetben melléknév.
Tehát úgy nem ragozható, hogy “én szabadnék, te szabadnál, ő szabadna,” hanem egy úgynevezett ‘segédigével’ - itt a “lenni” lét ige feltételes módban álló alakjával kiegészítve képezzük az illető mondatot.
Tehát:
“... akit nem lenne szabad beengedni a konyhába.”

Persze mindez csak akkor érdekes, ha magyarul ír az ember magyaroknak.
Amúgy és egyébként biztosan működik!
A jelek szerint, legalább is...

Vagy csak engem bosszant, de engem legalább qrvára...

Wooden Tiger 2017.10.08. 23:27:53

@Willkommenskultur: nyugodj meg, te is Afrikából származol...

sebi77 2017.10.08. 23:42:21

@morph on deer: Szabadjon megjegyeznem hogy az élő nyelv telibeszarja amit leírtál.

Up! 2017.10.09. 00:52:09

Mi ez a nemi megkülönböztetés?
Azt az áthallása, hogy ilyen rumlit, mint az utolsó előtti kép, csak a férjek tudnak csinálni...

morph on deer 2017.10.09. 01:42:41

@sebi77:
“az élő nyelv telibeszarja amit leírtál.”

Sok sikert!
Remélem, a WC-papírt már ismeri...

élhetetlen 2017.10.09. 01:46:15

@irdesmond: Nem kell betiltani, elég, ha a saját konyhádból száműzöd. Kétszer próbálkoztam vele, rájöttem, hogy nem nekem való. Felraktam a kaját, és bejöttem tv-t nézni. Nem hallottam, hogy fütyült a drága, ezért szanaszét spriccelt mindent. Nekem ennyi, inkább főzök bármit fél órával, órával tovább. Van egy barátnőm, kukta, felforr, leveszi a tűzről, aztán később visszateszi, megint felforrt, megint leveszi, tehát sokkal többet vacakol vele, mintha egyszerűen főzne.

ComLo 2017.10.09. 05:31:00

Ez talán egy megfelelő pont hogy megkérdezzem:
Miért szerepel az index blogajánlójában állandóan 2-3 b1 blog? Még ha a politikai nézettel egyet is ért az ember, ez már unszimpatikus.
És itt pl, egy kb 3-4 éve az interneten keringő képösszeállításról van szó!! Ami még az index blogketrecében is minimum 3-szor volt már kint!

2017.10.09. 07:23:56

@élhetetlen: Háááát... pedig nem egy túl bonyolult eszköz.. Amióta az eszem tudom, mindig volt kuktánk és használtuk is rendszeresen. Anyám is elboldogult vele, pedig aztán ő már kétszer felgyújtotta a konyhát a tűzhelyen felejtett sütőolajjal. Időt, energiát spórolsz meg és csak néhány egészen egyszerű szabályra kell ügyelni. Ezzel az erővel neked egy fazék vízben főni feltett krumpli sem való, mert ha ottfelejted, felforr és kifut.

2017.10.09. 07:25:25

@ComLo: Szerintem azért, hogy minél többen lássák: a baloldal (és a liberális szövetségeseik) mennyire töketlen és fogalmatlan bagázs, nehogy valaki véletlenül is rájuk szavazzon 2018.-ban.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2017.10.09. 08:50:21

ja ez vótmá soxor, de nekem a sorry honey a kedvenc

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.10.09. 09:08:47

@Robiekin: Arra rá sem jöttem, hogy állította elő? Mármint mitől lett csupasz a fűtőszál, ami beleolvadt a vágódeszkába.

Mellesleg hasonló szépet én is csináltam, pedig nem vagyok fakezű a konyhában. Odatettem a reggeli tejet melegedni, majd az asztalon nekiálltam kenni a kenyereket. Egyszerre nagy csattanás, majd besz...m. Hátranézek, nem látok semmi különöset. Jobban megnézem, a tej békésen melegszik a gázon, a üvegkerámia lap meg három centivel lejjebb, apróra törve a főzőlap belsejében. Valószínűleg a bútor építésekor rosszul lett kivágva a munkalapban a lyuk, az üveg nem feküdt fel mind a négy oldalán, csak kettőn. Aztán egy darabig kúszott, kúszott (üvegnél az nem túl sok, amit kúszni tud), végül két év után feladta. Csak a guta ütött meg, többe került volna egy üveglap, mint egy komplett új főzőlap. Vettünk egy "mezei" zománcost.

erol 2017.10.09. 09:30:22

@élhetetlen: "Van egy barátnőm, kukta, felforr, leveszi a tűzről, aztán később visszateszi, megint felforrt, megint leveszi"
Szegényke, inkább próbálkozzon a vajas kenyérrel, talán az menni fog.

AdamTheTux 2017.10.09. 10:02:28

@morph on deer: Ezek a nyelvtannácizások sokkal többet ártanak a magyar nyelvnek, mint egy-egy pongyola megfogalmazás.

A magyar nyelv egyik szépsége pont abban rejlik, hogy igen szabadon, és változatosan kezeli a toldalékolást. Teljesen természetes jelenség, hogy az igei toldalék ebben a szerkezetben megjelenik a melléknéven.

"Szabad beengedni a konyhába." Ebben a szerkezetben a "szabad" szó az állítmány, az alamy pedig a "beengedni". Ez a viselkedés pedig a segédigékhez hasonlít. Ebből kifolyólag egyáltalán nem illogikus, és legkevésbé sem hlytelen, hogy a "szabad" szót a nyelv az igékhez hasonlóan kezdi toldalékolni, és így fogalmaz: "Szabadna beengendi a konyhába".

Érdekes módon a nyelvtannácizás nem emel hangol a "kellett" vagy y "lehetett" alakok ellen, noha azok hasonló módon jöttek létre, mint a "szabadna".

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.09. 10:12:14

@ComLo:

Régebben még a látszat kedvéért a blogszerkesztők be-be keverték a spiler-t, vagy a mandiner-t, ma már a látszatra se adnak.
Csak a tömény ballib véleménydiktatúra kap teret a indexen a blogsávban.

2017.10.09. 10:34:25

@Csokis: Szerintem, ha jól megnézed a képet , ez a jobb alsó sarokban lévő főzőhely fűtőbetétje. Az ügyes srác már kiépítette és fejjel lefelé helyezte a tűzhelyre a fénykép kedvéért.
Engem a mikro viccelt meg, pár hónapja. Egy műanyag fedeles üveg ételtartó tálban kezdtem el megmelegíteni a jól megérdemelt pacalpörköltömet . Kb a harmadik percben egy éles pattanó hangot halottam. Belestem a mikróba, de ott rendben mentek a dolgok. Lejárt az idő és amikor kivenném a tálat, a felső négy centis csík, szépen a pörkölt vonalnal elvágólag, a kezembem maradt. Nyilván nem volt hőálló az üveg és sikerült kettémetélnem. Se szilánk, se egy felesleges repedés, csak egy szint nyílegyenes vágási vonal.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.10.09. 10:45:12

@Womb Raider: Tényleg, köszi!
Viszont ezt a módszert szabadalmaztathatnád. Ugyanezért az üvegtechnikán egy vagyont elkérnek. :-)

morph on deer 2017.10.09. 11:56:24

@opel123:
Köszönöm a linket!
Ezek szerint az a röpke 150 év mit sem változtatott azon, hogy miként “divatozik” a szó és annak értelmezése..?

opel123 2017.10.09. 13:21:49

@morph on deer: A nyelvérzékem nem tiltakozott amikor olvastam, ezért vissza kellet lapoznom, hogy megtaláljam.

commentes nikk 2017.10.09. 14:49:49

@morph on deer: marginális és full off nyelvtani kérdéseken rugózva bizonygatni a műveltségbeli felsőbbrendűséget, az annyira 2012 :)

morph on deer 2017.10.09. 15:38:01

@commentes nikk:
“az annyira 2012”
:)
Meg amennyivel régebbi!
Egyébként eszemben sincs bizonygatni bármit is, engem irritál, ahogy jeleztem is.
Ahogy azt is, hogy lehet, hogy csak engem. Mint ahogy valóban ez is a helyzet.

morph on deer 2017.10.09. 15:43:25

@opel123:
A cím már tartalmazza.
Számomra kissé nemtörődöm benyomást kelt, nyilván régimódi vagyok.
Bár, ahogy az 1862-es értelmező szótárt elnézem, talán nem is eléggé! :)

opel123 2017.10.09. 16:23:56

@morph on deer: Ezt dobta a kereső. :-) Senki nem lehet hibátlan, még én sem...a dupla betűkkel hadilábon áll a klaviatúra.

mpl 2017.10.09. 17:08:20

@Csokis: régi módszer, egy palackba tegyél vizet, izzíts fel egy fémrudat es nyomd a vízbe, szépen elpattan a vízvonalon. Ha jól emlékszem, az elsős üvegműves szakismeret könyvben le is van rajzolva :-)

élhetetlen 2017.10.09. 18:01:13

@Womb Raider: „Háááát... pedig nem egy túl bonyolult eszköz”. Nem azt mondtam, hogy bonyolult, csak azt, hogy nem nekem való. És, ha kifutna a krumpli főzővize, az még mindig a tűzhely gyűjtőjében kötne ki, ez a sz@r meg három méteres körben mindent lespriccelt. Egyszerűen nem szeretem a túlnyomásos eszközöket. „csak néhány egészen egyszerű szabályra kell ügyelni”. A hitelkártya sem bonyolult, és gazdaságos is, tudom, de azt is, hogy én hányszor buknék, mert nem figyelek rá oda. Egyébként nincs gond, az ismerőseim szerint is jól főzök, csak kukta nélkül.

élhetetlen 2017.10.09. 18:10:07

@erol: „Szegényke, inkább próbálkozzon a vajas kenyérrel”. Nem kell ez a lekezelő stílus. Ha belegondolsz, a kukta a nyomást és a hőt is jól tartja, tehát mikor „pihenteti”, akkor is fő az étel. Még takarékos módszer is, csak babrás.

élhetetlen 2017.10.09. 22:30:43

@Womb Raider: Jaj, de helyes! Kaptam egy értesítést a kommentemmel kapcsolatban Dorottya Veres RLDd-tól, ugyanezzel a szöveggel. Osztódással szaporodtok, vagy valamelyik néven már szégyelled magad? Egy kicsit figyelj már oda!

élhetetlen 2017.10.09. 22:43:06

@Womb Raider: Dorottya Veres RLDD válaszolt neked:
________________________________________
@élhetetlen: Háááát... pedig nem egy túl bonyolult eszköz.. Amióta az eszem tudom, mindig volt kuktánk és használtuk is rendszeresen. Anyám is elboldogult vele, pedig aztán ő már kétszer felgyújtotta a konyhát a tűzhelyen felejtett sütőolajjal. Időt, energiát spórolsz meg és csak néhány egészen egyszerű szabályra kell ügyelni. Ezzel az erővel neked egy fazék vízben főni feltett krumpli sem való, mert ha ottfelejted, felforr és kifut.

2017.10.10. 06:08:46

@élhetetlen: Hűűű... le vagyok leplezve és nyűgözve.
Elmondom a nagy titkot. Meguntam, hogy néhány gyökér hímsoviniszta fórumozgató folyton azzal töltötte az idejét, hogy nő mivoltomból fakadó inkompetenciámat bizonygassa. Egy főzősblogon már fürdőskurvázás és szőkenőzés szintjére emelkedett a dolog és ott szakadt el a cérna. Öszpontosítsunk már arra, mit mondott (írt) a hozzászóló és ne arra, hogy mit hord az alsóneműjében. Ebben talán segít a semlegesebb nick. Látom, neked továbbra is problémás a dolog, de sebaj, ha csacsiságokat írsz én ugyanúgy reagálni fogok. Aztán hupákolhatsz, ahogyan a régmúlt időkben már megszoktam tőled.
Ugye az feltűnt, hogy nem osztódtam, hiszen továbbra is az összes eddigi hozzászólásom csak ehhez a nickhez köthető és remélem ebből nem vonsz le semmi messzemenő következtetést... nem jut eszedbe rogánakol, fideszcsicska, habonyművek... stb

2017.10.10. 06:36:54

Elismerem , te szerencsésebben választottál nicket, mert aki egy kukta használatától is viszolyog és büszkén hirdeti, hogy a bankkártya is kívül helyezkedik el a kompetenciái körén...

Amúgy a kukta semmivel nem tartja jobban a hőt, mint egy fazék, amin fedő van, csak kb. 17-20%-al magasabb hőmérsékleten tudsz főzni és ez sok esetben akár felére is lerövidíti a főzési időt. Kevesebb vízzel. Marhahúsoknál egészen szembetűnő a különbség . Bár ennél talán még fontosabb, hogy egészen más az íze a kuktában készült ételnek, mint a sima fazékban készülőnek.

erol 2017.10.10. 10:34:37

@élhetetlen: "Ha belegondolsz, a kukta a nyomást és a hőt is jól tartja, tehát mikor „pihenteti”, akkor is fő az étel. Még takarékos módszer is, csak babrás."
Elég takarékra venni a gázt.

élhetetlen 2017.10.14. 13:59:27

@Womb Raider: Csak visszanéztem, és most látom, hogy írtál még okosságot. Attól tartok, nem sokat javított rajtad a névváltoztatás. Lehet, hogy eddig sem a nemed miatt égettek? Ezt írtam: „a kukta a nyomást és a hőt is jól tartja”, nem azt, hogy jobban tartja a hőt, mint egy fazék. Nem ugyanaz. Arról meg gondolom, még nem hallottál, hogy a kukta lényege a túlnyomás, A másik, „büszkén hirdeti, hogy a bankkártya is kívül helyezkedik el a kompetenciái körén...”. Ha nem tudod, mi a különbség a bankkártya és a hitelkártya között, akkor ne osszad itt az észt! Nem mondom, hogy gondold át, mert tudom, hogy nem fog menni, legfeljebb megint írsz valamit, aminek semmi köze az esethez.