A B1 blog képes rovata11 sérült kisállat, amelyiknek sok szeretetre van szüksége

2018. július 12. - PilarT

36270657_10157827815336840_752737252492181504_n.jpg

Gipszelt lábú mókus, bekötözött mancsú róka. Ezeknek az apróságoknak aztán igazán sok gondoskodásra és szeretetre van szükségük, ugyanis megsérültek. Te melyik csöppségnek lennél az ápolója?

Tovább

Ha kedvenc sztárjaink mezőgazdasági munkások lennének

a3kzxpq_700b.jpg

Nem tudom, miért születtek ezek a fotómontázsok, amiken Morgan Freeman kukoricát morzsol, Ben Affleck pedig krumpliföldön dolgozik, de kétségtelenül vicces. Talán valamilyen távol-keleti piacnak lehetnének a reklámfotói, valahogy úgy, mint a fehér kötényes George Clooney a pizzásdobozon.

Tovább

Gülüszemekkel minden sokkal viccesebb

fb_image_5aec262c9c05e_700.jpg

A gülüszem még egy olyan banális dolgot is viccessé tehet, mint a macskakő. Bulgáriában Vanyu Krastev azzal tölti szabadidejét, hogy ezekkel a bolondos matricákkal teszi vidámabbá a város utcáit. Nekünk a kiabáló kapaszkodók tetszenek a legjobban. Neked melyik a kedvenced?

Tovább

A Halál nyaralás közben is élvezi az életet

grim-reaper-beach-instagram-photos-swimreaper-1-59f6e964b1ecf_700.jpgAz alábbi vicces képeken úgy tűnik, hogy a Halál is ugyanúgy élvezi a nyarat, ahogy mi: napozik és lazul a vízparton. A jó öreg kaszás valójában azonban sohasem vesz ki szabadnapot, a fotók pedig egy nagyon komoly dologra hívják fel a figyelmet.

Tovább

Hiánypótló értelmiségi kisnyugdíjas kártyapakli az esős napokra

2.png

Zseniális 46 lapból álló kártyapaklit osztott meg az Értelmiségi kisnyugdíjas Facebook-oldal. A lapok között szerepel Erzsébet-utalvány, Lila hajú néni, Békemenet és természetesen Orbán Viktor kártya is.

Tovább

Akkora, mint két kockacukor, de sokkal édesebb

Láttál már törpeegeret? Ha még nem, akkor ezt azonnal pótolnod kell!111-insolite-42.jpg

Nádasok, szántóföldek picike lakója ez a különleges kisemlős. A méretén túl, ami már önmagában hihetetlen, van még néhány elképesztően édes tulajdonsága. Az is pillanatok alatt törpeegér-rajongóvá válik, aki egyébként nem szereti a rágcsálókat. Hogy lehetne nem szeretni egy olyan egeret, amelyik nem lyukban, hanem növények szárára épített gömbölyű fészekben lakik, és amelyik a farkával kapaszkodva, fejjel lefelé lengedezve képes elfogyasztani az ebédjét, ráadásul kis fehér zoknijai is vannak? 

1_caters_mouse_in_an_apple_02-768x556.jpg

A törpeegér nem válogatós, bármit megeszik, de a méretei azért meghatározzák a táplálkozási szokásait. Lehet, hogy ha tehetné, boldogan enne például dinnyét, de az nagyjából olyan teljesítmény lenne, mint nekünk átrágni magunkat a népmesék kásahegyén. Így az egérkék leginkább apró magvakat, bogyós gyümölcsöket és pici rovarokat fogyasztanak.

harvestmice4-1-768x512.jpg

Emiatt nehéz eldönteni, hogy hasznosak-e vagy kártékonyak. Amikor épp a kártevők lárváit majszolják, akkor hálásak vagyunk érte, amikor a termést dézsmálják, akkor kevésbé. De az az igazság, hogy nehéz valakire sokáig haragudni, aki így néz ki.

23904370687_b122bd7bab_b.jpg

A törpeegér fészke gondos mancsok munkájának eredménye. A talajtól számítva fél-egy méter magasságban helyezkedik el, levelekből és növényi szárakból készül, és belül puha anyaggal, például nádbugával van kibélelve. Ugyanúgy, ahogy a fészekrakó madarak, a törpeegerek is hozott anyagból dolgoznak, így előfordul, hogy a fészek a növényi anyagok mellett egy-két ízlésesen elrendezett szívószálat vagy nejlonzacskó-darabot is tartalmaz. Ez persze nem az egerek hibája, nekünk kell szégyellni magunkat miatta. 

harvest-mouse-nest-devon-eco-lodge-wheatland-farm.jpg

Mivel Magyarországon védett, fogságban nem tartható, bár időnként fel-felbukkan hobbiállat-kereskedőknél. Akinek már volt otthon törpeegere, annak kivétel nélkül a megfelelő lakóhely kialakítása okozta a legnagyobb fejtörést, mert a pici rágcsáló minden résen ki- és befér, és nincs az a magasság, ahová fel ne tudna mászni. Azaz ha megszökik, nagyjából megtalálhatatlan a lakásban. És holtbiztos, hogy megszökik, mert ahhoz szokott hozzá, hogy nagyobb (mármint saját magához képest) területeket barangol be élelem után kutatva. Így azoknak a túlhajszolt menedzsereknek, akiknek az orvos kisállat tartását ajánlotta a napi stressz ellensúlyozására, inkább aranyhalakat javasolnánk. 

cute-harvest-mice-in-tulips-miles-herbert-4-5ad0977cdbf5f_700.jpg

A természetben sem életbiztosítás törpeegérnek lenni. Sajnos minden olyan ragadozó, amelyik egeret eszik, az törpeegeret is. Az egérkék száma mégsem a természetes ellenségeik miatt fogyatkozott meg az utóbbi időben. A törpeegér nagy pechje a mezőgazdaság gépesítése. A munkagépek pillanatok alatt tarolják le természetes élőhelyeiket, így a létszámuk fokozatosan csökken. Szapora állatok, de a technika fejlődésével nem tudnak lépést tartani. Néhány helyen ezért mesterséges fészkek kihelyezésével igyekeznek biztosítani az egérkék nyugalmát. Nem kell bonyolult építményekre gondolni: egy pálcára tűzött teniszlabdában egy egész család kényelmesen eléldegél. 

pet-subjects_1833760b.jpg

(Képek forrása: flickr, reddit, boredpanda)

9 jövőkép, amin először mosolygunk, de aztán elszomorít

A tudomány és a technológia fejlődésével lassan teljesen átalakul társadalmunk. A Futurism Cartoons hétről-hétre olyan vicces karikatúrákat tesz közzé, amik az emberiség egy-egy lehetséges jövőképét ábrázolják. A rajzokon azonban csak elsőre mosolygunk: ijesztő belegondolni, milyen közel állunk ahhoz, hogy ezek az életképek a jelenünkké váljanak. 

futurism-cartoons-luke-kingma-lou-patrick-mackay-4-5b065b4cc8d87_700.jpg

"Ez őrület, az én felmenőim is porszívók voltak!"

Tovább

15 jel, hogy a város legolcsóbb hotelét választottad

31631884_1823485174356930_596166165336686592_n.jpg

Amikor nyaralást szervezünk, igyekszünk a lehető legjobban kijönni anyagilag. Nem biztos azonban, hogy megéri a legolcsóbb szálláshelyet választani. Ha csak hotel prospektusát nézegetjük, és nem kattintunk át a Tripadvisor fotóira, akkor nagy valószínűséggel, olyan kellemetlen, már-már tragikomikus meglepetésekben lesz részünk, mint az alábbi 15 vendégnek.

Tovább

15 divattervező, aki hatalmas öngólt rúgott

31947313_1823505371021577_4017227987354124288_n.jpg

Cicis blézer, péniszes ruha, véres nadrág: az alábbi képeket nézve, csak fogjuk a fejünket, és egyszerűen nem értjük, hogy is gondolhatták komolyan ezeket a mintákat és szabásokat a ruhák tervezői. Amikor a csajok felpróbálták ezeket a ruhákat, tényleg nem tűnt fel nekik semmi? Nézd meg te is az alábbi vicces fazonokat. Neked melyik a kedvenced?

Tovább

Képpárok: így szelídültek szülőkké a legnagyobb macsók és bulikirálynők

before-after-having-children-got-toddlered-mike-julianelle-003-5ae85dd9202d8_700.jpg

Állítólag a legnagyobb trauma egy pár életében a gyerek születése. Amellett ugyanis, hogy rengeteg örömöt hoz a kis jövevény, fenekestül felforgatja a szülők addigi hétköznapjait... és hétvégéit. A következő vicces képpárokon nyomon követheted, hogyan szelídülnek anyukává és apukává a legnagyobb bulikirálynők és legmenőbb macsók.

Tovább